»
Detalii

    Eugen Teodorovici va prezida prima reuniune a Consiliului Afaceri Economice și financiare din mandatul Președinției României la Consiliul UE

    În perioada 21-22 ianuarie 2019, ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, se va afla la Bruxelles, pentru o serie de reuniuni și întâlniri bilaterale in contextul exercitării Președinției la Consiliul Uniunii Europene.

    Astfel, luni, 21 ianuarie 2019, Eugen Teodorovici va prezenta prioritățile României în domeniul financiar în fața Comitetului pentru Afaceri Economice și Monetare din Parlamentul European; va avea o întâlnire cu președintele Eurogroup, ministrul portughez al finanțelor, Mário Centeno, și va participa la reuniunea Eurogroup în format extins.

    Marți, 22 ianuarie 2019, ministrul Teodorovici va prezida prima ședința a Consiliului pentru afaceri europene și financiare (ECOFIN).

    Pe agenda reuniunii se regăsesc teme precum programul InvestEU, stadiul revizuirii sistemului european de supraveghere financiară, programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE la nivelul ECOFIN și Semestrul European.