Acasă»
Comunicate de presă                                                                                      
2016-10-21 |  Comunicat de presă

Ministrul Finanțelor Publice a acceptat demisiile secretarului de stat Mariana Vizoli și a șefului Antifraudă, Daniel Diaconescu

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a acceptat demisiile celor doi reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice și ANAF după ce procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 octombrie 2016, față de aceștia.


2016-10-17 |  Comunicat de presă
Selectarea managementului profesionist în consiliul de administrație al CEC Bank intră în linie dreaptă
Ministerul Finanțelor Publice a semnat cu firma SC TRANSEARCH INTERNATIONAL contractul pentru selecția celor 9 membri ai Consiliului de Administrație al CEC Bank.
2016-10-14 |  Comunicat de presă

O nouă extragere a Loteriei bonurilor fiscale va avea loc în 16 octombrie

Extragerea bonurilor fiscale câștigătoare emise între 1 și 30 septembrie 2016 este programată duminică, 16 octombrie 2016. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.


2016-10-12 |  Comunicat de presă
Perspectivele economiei mondiale, discutate la reuniunea anuală a Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale
Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, împreună cu secretarii de stat, Mariana Vizoli și Attila Gyorgy, cu președintele Comisiei Naționale de Prognoză, Ion Ghizdeanu, precum și președintele ANAP, Bogdan Pușcaș au participat în perioada 7-11 octombrie la reuniunea anuală a Grupului BM și FMI de la Washington.Noutăţi                                                                                                            

2016-09-14 | 

Consultare publică cu privire la cotele reduse de TVA pentru publicațiile electronice

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind cotele reduse de TVA pentru publicațiile electronice, cu obiectivul identificării unor posibile răspunsuri la provocările aduse de mediul digital și evoluția tehnologică.
Obiectivul consultării este de a căuta răspunsuri cu privire la definiția și domeniul de aplicare al publicațiilor furnizate pe cale electronică , la cotele reduse de TVA pentru acestea și la efectele potențiale ale cotelor reduse pentru publicații furnizate pe cale electronică.
Chestionarul aferent, care poate fi completat până pe 19 septembrie 2016, abordează și aspecte legate de tratamentul fiscal diferit al cărților electronice și al celor în format tipărit.