Acasă»
Comunicate de presă                                                                                      

Ministerul Finantelor Publice masuri COVID-19
2020-09-21 |  Florin Cîțu: Este un moment istoric pentru bursa de valori, care echivalează cu intrarea României în Uniunea Europeană

Anunțul agenției FTSE Russell prin care piața de capital din România este promovată efectiv la statutul de Piață Emergentă Secundară reprezintă un moment istoric pentru piața de capital locală și echivalează cu intrarea României în Uniunea Europeană, apreciază ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.


2020-09-12 |  Ministrul finanțelor Publice, Florin Cîțu: ”Politica de impozitare reprezintă un element al suveranității si o pârghie esențială în stabilirea politicilor naționale. România nu susține trecerea de la unanimitate la majoritate calificată în ceea ce privește modalitatea de adoptare la nivel UE a deciziilor în domeniul impozitării ”
Implementarea planurilor de redresare a economiei la nivelul Uniunii Europene, sistemul de resurse proprii ale bugetului european, modalități de asigurare a unui sistem de impozitare echitabil și eficient și adaptarea piețelor financiare la era digitală au fost principalele teme de discuții ale reuniunii informale a miniștrilor de finanțe din UE, la Berlin, în 11 și 12 septembrie 2020.
2020-08-31 |  Programul TEZAUR continuă și în luna septembrie
Românii pot subscrie începând de marți, 1 septembrie 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 2 și 3 ani. Perioada de subscriere se va încheia pe data de 30 septembrie 2020.
2020-08-10 |  Populația a subscris titluri Fidelis de peste 2 miliarde lei
Populația a subscris în perioada 15 iulie - 7 august titluri de stat Fidelis în lei și valută în valoare echivalentă a peste 2 miliarde lei, cea mai mare sumă atrasă prin programul Fidelis.Noutăţi                                                                                                            

2020-08-24 | 
Regim contabil și fiscal privind
- amortizarea în perioada de închidere/suspendare a activității ca urmare a instituirii stării de urgență/de alertă;
- sumele decontate angajatorilor potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr.30/2020 și Legii nr.19/2020